2015. március 27., péntek

Germanwings

Egy amerikai férfi is a Germanwings-géppel lezuhant utasok között volt, apja azonban azt mondja, nem érez haragot, inkább a gépet földnek vezető másodpilóta szüleit sajnálja.

Egy Barcelonában élő, a Desigual divatcégnél dolgozó 37 éves amerikai családapa, Robert Oliver Calvo is a Dél-Franciaországban lezuhant Airbus fedélzetén utazott, egy szokásos üzleti útra ment. Apját és anyját a Mirror szólaltatta meg, a 73 éves férfi pedig azt mondta, természetesen sajnálják, ami történt, de nem éreznek haragot, illetve "a világ rendjét" hibáztatják, eziránt éreznek haragot.

Sőt, azt is hozzátette, hogy igazán sajnálja a gépet vélhetően szándékosan a halálba vezető 28 éves pilóta szüleit. El sem tudom képzelni, ők min mehetnek most keresztül – mondta, felidézve, hogy a szülők a többi áldozat rokonaival együtt utaztak a tragédia színhelyére, majd ott derült ki, hogy a fiuk a felelős az egészért. Elmondta azt is, hogy nem készülnek beperelni a Germanwings-tulajdonos Lufthansa légitársaságot.

Felesége azt mondta: miért is éreznének haragot vagy bosszúvágyat, amikor az semmilyen értelemben nem segítene, maguknak viszont fájdalmat okoznának vele. Azt is hozzátette, hogy abban hisznek, hogy Isten megtorol minden jogtalanságot, ők emiatt nyugodtan és békében élhetnek a Földön.

Forrás: HVG, Mirror
SPF: nehéz mit mondani egy ilyen szörnyűség után, ez úgy tragikus, ahogy van, de ez a hozzáállás számomra példamutató. Ehhez igen erős hit kell. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése