2015. január 3., szombat

Nyújtani kell

Ismét a nyújtás fontosságára hívom fel a figyelmet. :)
Múltkor már a küzdősportos meló után is nyújtottunk vagy 15 percen keresztül, néztem, hogy mi a f@..., az nem itt szokott lenni, de tényleg nagyon hasznos.
Szóval bemelegítés & nyújtás, és fitt vagy és üde, ja, és okos is.
Mondjuk én így, mint itt lent, soha nem fogok tudni nyújtani, jó hogy nem tekeredik ki... :)


Forrás

1 megjegyzés:

  1. Tapasztalatból jelzem, autóbaleset és egyéb szakadásokkal/végtagrándulásokkal/gerincsérüléssel stb... járó sporttevékenység esetén életmentő/rokkanásmegelőző/nyaktörésmegelőző lehet ha a sérülés előtt nyújtasz, még nyakkörnyéki izmokra és szallagokra is, + nyújtás mindig lazítással együtt... persze itt kérdeznéd hogy honnan tudhatnád több mint legfeljebb másodpercekre előre az ilyesmit?
    Nos, vagy benne van a sorsodban és akkor egy deja-vu mielőtt bekövetkezik és ráedzel, mert nem tudod azért az egészen pontos időpontot és eseményt, csak amikor az adott helyzetben már benne vagy és a kimenetel a testi állapotaid felkészültségén múlik,
    illetve rendszeresen rugalmasan tartod magad és ezt elérendő nyújtasz és eszed amit kell hozzá hogy a szallagjaid és izüléseid állapotban is bírják követni a folyamatot aminek mentén egy talptól koponyáig rugalmasságot elérni avagy megtartani akarsz.

    VálaszTörlés