2014. május 11., vasárnap

Heti hírmondó

Eurovízió: 
Nekem kihívás pislogás nélkül nézni egy szakállas nőt. Minden tiszteletem, de randa. Hollandia vagy San Marino pontozófiúja viszont nagyon tetszett, ahogy Günther is, LOL. Fütyüljék csak ki az oroszokat, mit művelnek Ukrajnában? Érezzék csak, hogy a Nyugat megveti a mocskos dolgaikat és a hazugságokat. Amúgy meg: egy New York-i félvér magyar srácért van oda az ország, ő meg büszke a hazájára, és mi rá, hát, kell ennél több?! Most olvasom, hogy Ausztriában az ORF-nél nem a közönség döntött az indulóról, és ebből botrány is lett. Ehhez képest nálunk többkörös közönségszavazásos válogató volt, és így nyert ez a fiú, aki 5. lett, világbéke!

Stadionok:
Nagyon tetszenek az új stadionok, olyan, mintha Európában lennénk, már csak a focit kell felhozni hozzá. Nem számolom ki mennyi lélegeztetőgép jönne ki belőle, mert hülyeség. A debreceni avatón húszezer ember volt kint. Van még bármilyen sport, sportrendezvény, ami ennyi embert érdekel? Nincs. Pont. Már csak a szurkolói randalizmust kell megoldani, de ha az angolok megoldották, akkor mi is megcsináljuk. 

Orbán Berlinben:
További idetartozó kényes kérdés a családé: férfiaké és nőké. Orbán szerint sokan élnek Európában, akik keresztényi szellemben gondolkodnak a családról. Nem állította a kormányfő, hogy „ne ismernének el alternatív megoldásokat, akár azonos neműek együttélését, azonban a család fogalma a keresztény Európában mégiscsak férfi és nő házasságán kell, hogy alapuljon."
Forrás: Index
SPF: biztos sokan megrökönyödnek, hogy már megint mit mondott, bár azt eddig is tudtuk, hogy a melegházasságot nem támogatja, de nyíltan beszél arról, hogy elismeri az azonos neműek együttélését. Meglepődtem rajta. Eddig ennyi sem volt, jó, messze van még az ideálístól, de ez is valami. 
Egyébként meg tudjuk, hogy a legtöbb meleg ember férfi és nő együttéléséből  (jó, együttlétéből) született, akár házas volt, akár nem... :) Az viszont biztos nem segít a hazai melegházasságon, hogy Fletó kampánytémát csinál belőle....

7 megjegyzés:

  1. Stadion: azért én nem állítanám, hogy az a 20ezer ember a fociért ment volna ki, mert azért az a debreceni stadion sok más dolognak is otthont szokott adni. Egyébként meg inkább egy majálishoz hasonlatos volt a megnyitó, ahogy hallottam. Amúgy azzal sem értek egyet, hogy nem lenne másik olyan sport, ami ennyi embert vonz, csak nincs másik olyan sportközpont, ami be tudna fogadni ennyi érdeklődőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a stadion még biztos nem, mert most épült. :) Amúgy igen, többfunkciós, de a focira is sokan kimennek.
      Melyik sportra gondolsz?

      Törlés
  2. Az Olimpia több embert érdekel! :P Egyébként amikor a LEN volt, jó sokan voltak ott is, csak nem férnek be 20ezren a Hajósba. Szóval így nehéz ám összehasonlítani! És azt tegyük hozzá, ha már te is említetted, hogy a többi sporteseményhez nem kapcsolódik olyan mértékű vandalizmus, mint a focihoz. Az is pénzbe kerül ám, amikor rendbe kell hozni utánuk a fél várost, meg a rendőrséget ki kell vezényelni, stb. Persze nyilván van közösségépítő ereje a csoportos rongálásnak is. Vagy a metró hintáztatásának, szétköpködésének, szétverésének. (Kénytelen voltam elviselni 1-2x ilyet még régebben.) Ja. Aha. Győzzél meg, hogy tényleg annyira fasza játék ez a foci, de úgysem tudsz. :)

    De nem lenne baj a stadionok építésével, ha már csak ez lenne a gondunk, és mondjuk nem lenne minden iskolának az igényléséből folyamatosan lehúzva a fénymásolópapír meg a nyomtatópatron. Komolyan. De máshogy is föltehetem a kérdést: 2013-ban a stadionokra elment 162 milliárd Ft. A 3-as metrót valami 90-ből akarják felújítani, de nincs rá pénz, állítólag. Melyik a fontosabb? Még akkor is, ha TE személy szerint nem használod a 3-ast.
    Meg én nem értem, hogy miért nem a Népstadiont újítják föl? Úgy emlékszem, hogy kb. 75 ezer embert tudott anno befogadni. Oda berakjuk mindet, akit érdekel, azt' elvan. (GONOSZ ON: Ha meg összeverekednek, könnyű rájuk zárni az ajtót, és csak ki kell várni, míg a probléma megoldja önmagát :DDDD OFF)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egy világesemény. :)
      A LEN olyan, mint a egy foci EB, szóval nem érdemes összehasonlítani, mert azon pláne többen lennének.
      Erre mondtam, hogy már csak a vandalizmust kell megoldani.
      Nem tudlak, mert nem akarod megismerni, ellenszenvvel közeledsz hozzá.

      De nem lehet összehasonlítani, ez is kell, az is kell.

      Azt is fel fogják újítani, ne aggódj. :)
      Azért tudott annyit befogadni, mert azok állóhelyek voltak, vagy padok. Ma már szigorú szabályok vonatkoznak rá, h. a nemzetközi meccseken csak ülőhelyek lehetnek, így csökkent a Népstadion befogadóképessége.

      Haha, ez nem valós megoldás, gonosz off.

      Törlés
    2. a kérdés az volt, hogy van-e olyan sport vagy sportrendezvény, ami ennyi embert érdekel. én meg válaszoltam rá, erre most meg belekötöl, hogy így nem jó meg úgy nem jó a válasz?! :P akkor tessék pontosabban megfogalmazni a kérdést, kolléga! :D
      "már csak" a vandalizmust kell megoldani? azért az elég nagy probléma. meg az, hogy nálunk mindenki ért a focihoz/szereti a focit/tud focizni, csak épp nyerni nem tudunk soha. vajh miért? miközben ennyi pénz megy bele. még némely edzők szerint is (beszéltem ilyennel!) a legjobb az lenne, ha 20-30 évig betiltanák nálunk, és 0-ról, új edzőkkel kezdenék el majd akkor. nem pedig ezzel az impotens bandával erőltetnénk azt, aminek nincs értelme.
      ez is kell, az is kell, de melyik élvezzen prioritást? szerintem fordítva ülünk a lovon, és ez nem jó.

      Törlés
    3. Hétről hétre, na. Csak érted. :)

      Nagy probléma, de azért nem égbekiáltó, már régen nincs annyi balhé, mint korábban, és mindent sokkal szigorúbban büntetnek, aminek meg is lett a hatása.

      Úgy látom, te is értesz a focihoz... Ez a tiltsuk be, szántsuk be, stb. nem igazán visz előre, meg nem is egy okos megoldás.
      Tessék elkezdeni meccseket nézni, vagy valami... :)

      Törlés
  3. Láttam meccset, nem hozott lázba. És a drága idődet te is inkább angoltanulással töltenéd, semmint a meccsekkel :P vagy nézzé' angolul focit. Úgyis az az őshazája!
    (és amint írtam, azt a véleményt edzők mondták, én csak tolmácsoltam!)

    VálaszTörlés