2019. november 6., szerda

Zenész hírek hazánkból 126. - Pogány Judit és Mácsai Pál is a szivárványzászló-égetés ellen tiltakozik

Már öt budapesti színház és több mint negyven színész tartja elfogadhatatlannak a magyarországi LMBTQ-közösség zászlóégetéssel való megfélemlítését, derül ki a Budapest Pride keddi közleményéből.

A Radnóti, az Örkény és a Katona társulatából sokan aláírták azt a petíciót, amely a nyolcadik kerületi Auróra klub szivárványszínű zászlajának elégetése és a rendőrség nem megfelelő fellépése miatt tiltakozik.

Nem hagyhatjuk, hogy a huszonegyedik században szélsőjobboldali csoportok zászlókat égessenek. Elfogadhatatlannak tartjuk a szabadság és az önfelvállalás zászlójának szimbolikus elégetését és a rendőrség proaktivitásának teljes hiányát, a bűncselekmény elkövetése után pedig szakmaiatlan és nem hatékony fellépését

– szól a Demokráciában nincs helye a zászlóégetésnek nevű petíció szövege.

Sokan mások mellett az aláírók között van Pogány Judit, Mácsai Pál, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter, Parti Nagy Lajos, Pálos Hanna, Keresztes Tamás, Fullajtár Andrea, Polgár Csaba és László Panna is – a teljes listáért klikk ide.

SZOLIDARITÁSÁT JELEZVE A TRAFÓ ÉS A HATSZÍN TEÁTRUM SZIVÁRVÁNYSZÍNŰ ZÁSZLÓT FÜGGESZTETT AZ ÉPÜLETÉRE.

Ahogy korábban az Index is írta, október 23-án a Légió Hungária szervezésében több tucatnyi szélsőjobboldali rohamozta meg az éppen zárva tartó Aurórát, akik az épületre kihelyezett szivárványos zászlót leszakították, majd később felgyújtották.

Forrás: Index
SPF: derék tőlük, de hogy 2019-ben itt tartunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése