2019. június 26., szerda

Zenész hírek a nagyvilágból 275. - Vilmos herceg

Vilmos herceg azt sem bánná, ha a gyerekei melegek lennének. Bár aggódna, ha emiatt zaklatnák őket.

Vilmos herceg a minap ellátogatott egy kelet-londoni LMBTQ központba, ahol olyan fiataloknak segítenek, akik a szexuális irányultságuk miatt lettek hajléktalanok.

A látogatás során aztán egy meleg fiatalember feltette az egymillió fontos kérdést: mit szólna Cambridge hercege, ha egy nap az egyik gyereke elé állna, és bevallaná neki, hogy meleg.

Vilmos herceg elmondta, hogy neki semmi problémája nem lenne ezzel. Persze a kérdés ennél árnyaltabb, Katalin hercegnével már sokat beszéltek róla, mert nem egyértelmű, hogy a családjuk miatt mindez vajon hogyan lenne értelmezve és tálalva nyilvánosan.

Aggaszt a dolog, nem azért, mert esetleg melegek; aggaszt, hogy mindenki más hogyan reagálna, és milyen nyomás lenne a gyerekeken emiatt.

A herceg arról is beszélt, hogy azt kívánja, bárcsak egy olyan világban élnénk, ahol rendben van, ha valaki meleg. Szülőként minden támogatást megadna nekik, de féltené is őket a sokféle akadálytól, amibe így beleütközhetnek, a gyűlölködő szavaktól és a diszkriminációtól.

Vilmos herceg arról beszélt, mennyire megrázta a leszbikus párt ért támadás. A hvg.hu is megírta, hogy Londonban június elején véresre vertek egy homoszexuális párt, mert nem voltak hajlandóak csókolózni.

Forrás: HVG
SPF: tök normális hozzáállás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése