2018. december 4., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 268. - Nincs szükség meleg papokra

Melegnek lenni egyfajta divat, amire a katolikus papok is fogékonyak lehetnek – fejezte ki aggodalmát Ferenc pápa egy interjúban, amely egy szombaton publikált könyvben jelent meg. „A homoszexualitás egy nagyon komoly ügy, amit már az elején tisztázni kell a jelöltekkel” – mondta az egyházvezető a papjelöltekre utalva.

A római katolikus egyház tanítása szerint a homoszexualitás bűn, ezért a pápa álláspontja nem számít sem újdonságnak, sem meglepőnek a kérdésben. Igaz, korábban tett már gesztusokat a melegek felé, de inkább a hívek, nem pedig a papok tekintetében. A homoszexualitás jeleit mutatókat eltitják a papi szolgálattól. Erről Ferenc pápa azt mondta, hogy az efféle vágyaknak nincs helye egy pap életében. Egyben a cölibátus szigorú betartására figyelmeztette-emlékeztette a rostán mégis valahogy átcsúszott meleg papokat. 

A heteroszexuálisok önmegtartóztatása nem került szóba. Elmondta: jobb lenne, ha a homoszexuális papok önként távoznának az egyház kötelékéből, nekik nem való ez a fajta élet. „Jobb lesz nekik távozni, mint kettős életet élni” – fogalmazott Ferenc pápa a Guardian beszámolója szerint.

Forrás: HVG
SPF: a kettős életnél biztos jobb, de akkor távozzanak a pedok és a hölgyeket meg nem vetők is. Viszonylag sokan lennének. Tisztelet a kivételnek. De leginkább maradjanak, mert ez nem választás kérdése. Kétségtelen, hogy Ferenc pápa - az elődeihez képest - igen sokat tett a melegekért, de melegnek lenni semmiképpen nem divat. Aki ilyet mond, vajon mennyire látja át az ő életüket, problémáikat?! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése