2017. október 30., hétfő

Kevin Spacey is

Kevin Spacey meleg

Az Oscar-díjas színész éveken át nem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni a szexualitásáról szóló pletykákat. A Weinstein-botrány kitörése nyomán most őt is zaklatással vádolták meg.

Kevin Spacey vasárnap bejelentette: meleg férfiként él tovább. A színész közölte, eddig biszexuális volt, és egész életében nagyon élvezte a férfiakkal való romantikus együttlétet, most azonban döntést hozott a folytatásról.

Spacey mindezt azután jelentette be, hogy egy színésztársa, Anthony Rapp szexuális zaklatással vádolta meg. Rapp a BuzzFeednek beszélt arról, hogy karrierje kezdetén, 1986-ban Spacey meghívta egy partira magához, majd amikor a többi vendég már elment, az ágyra fektette, ráfeküdt és fogdosni kezdte. Az akkor még csak 14 éves Rapp állítása szerint valahogy ki tudott mászni alóla – emlékei szerint Spacey részeg volt –, és távozott.

A most coming outoló színész a Twitteren válaszolt Rappnek. Azt írta, elborzasztották pályatársa szavai, mert nem emlékezett a harminc évvel ezelőtt történtekre. Elnézést is kért a „mélységesen helytelen részeg viselkedéséért”. Majd közölte: Rapp szavai adtak számára bátorságot ahhoz, hogy szembenézzen bizonyos kérdésekkel az életében. Ezután hozta meg a döntést a folytatásról.

A meleg közösség nem kér belőle
A meleg közösség egy emberként állt ki Kevin Spacey ellen, szerintük ugyanis nyilvánvaló, hogy a színész ezzel próbálja a saját kezébe venni az ügy tálalását, hogy ne a zaklatásról legyen szó, hanem arról, hogy részeg volt, illetve hogy mostantól meleg emberként él tovább. Manapság sokkal kevésbé számít politikai tettnek, ha valaki vállalja homoszexuálitását, ennek ellenére a közösség úgy érzi, Spacey ezzel sokat árt az ügyüknek.

Az itthon nem igazán ismert, az Egyesült Államokban viszont nagy népszerűségnek örvendő és nyíltan meleg komikus, Billy Eichner elsők között írt véleményt a Spacey-ügyről Twitteren: „Kevin Spacey nyilatkozata. Nem. Ki van zárva. Nem.”


Rose McGowan, a Weinstein elleni ügy egyik kulcsfigurája a médiának üzent, és azt kérte: a sajtómunkások továbbra is segítsenek abban, hogy felerősítsék az áldozatok hangját, illetve működjenek közre, hogy egyenlőbbek legyenek a feltételek Hollywoodban. 


A legnagyobb tiltakozást az váltotta ki, hogy Spacey-nek miért kellett egy ilyen súlyos ügyet összemosnia azzal, hogy vállalja szexuális identitását. Ráadásul ezzel rengeteget árthat az LMBTQ-közösségnek, hiszen – ahogy írják – attól, hogy valaki meleg, még nem lesz elfogadható a 14 éves fiúk molesztálása.

Forrás: Index, HVG

2 megjegyzés:

  1. Az még szerencse, hogy nem kell semmilyen közösség beleegyezését kérni "bizonyítványt" arról, hogy valaki meleg.
    Ahogy az illető melegségével tényleg nem kéne eltakarni, hogy egyébként alkalmi pedofil is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy pederaszta. Utóbbi mondjuk nagyon gáz...
      Nem gondoltam volna róla.

      Törlés