2016. január 30., szombat

Zenész hírek a nagyvilágból 207. - Tízezrek tüntettek Rómában az azonos neműek házassága ellen

"Védjük meg gyerekeinket", "Nemet a homoszexuálisok örökbefogadási jogára", "Az Isten férfit és nőt teremtett" - ilyen és hasonló jelszavakat lehetett olvasni a transzparenseken a Family Day (Családi nap) elnevezésű tüntetésen.

Olaszország az Európai Unió azon kevés országainak egyike, ahol az azonos neműeknek semmiféle élettársi partnerségre nincs jogi lehetősége. A szenátusban csütörtökön kezdődött vita egy törvénycsomagról, amely kiküszöbölné e hiányosságot.

A felmérések szerint a lakosság megosztott az élettársi kapcsolatok bejegyzésének kérdésében, ugyanakkor erőteljesen ellenzi az örökbefogadás jogát. Az Itáliában befolyásos római katolikus egyház többször is emlékeztetett általában a család központi szerepére a társadalomban, de szombati tüntetés ügyében nem foglalt állást. A Family Day mozgalom most harmadik alkalommal szólította tüntetésre híveit.

Forrás: Index
SPF: eszembe jutott az a két várandós lány, akik a hétvégén terhesen drogoztak, ezért császármetszést kellett végrehajtani, most mindenki életveszélyben van. A magyar Btk. szerint csak a kábszer használatáért lehet őket elővenni, ha túlélik...

"Védjük meg gyerekeinket!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése