2014. november 18., kedd

Zenész hírek a nagyvilágból 163. - meleg hírek Írországból

Colin Farrell a melegházasság mellett

Az írek hamarosan népszavazással döntenek az azonos neműek házasságának legalizálásáról, és Colin Farrell megható levélben állt ki a melegek jogaiért.

„A testvérem, Eamonn nem választotta a szexuális hovatartozását”- írja a színész a Sunday World nevű laphoz eljuttatott levelében, majd részletezi a rendszeres támadásokat, amelyek a bátyját érték. „Nem tudom, hol vannak most a zaklatói, akik rendszeresen megverték, de azt tudom, hogy hol van a testvérem. A férjével él Dublinban, szeretetben és békében, a legegészségesebb és legboldogabb párkapcsolatban, amit valaha láttam.” Azt viszont Farrell „agyrémnek” nevezi, hogy a párnak egészen Kanadáig kellett utaznia ahhoz, hogy legálissá tegyék a házasságukat.

„Itt az ideje, hogy tegyünk az igazságtalanság ellen”- olvasható a színész írásában, majd Farrell arra buzdít, hogy mindenki menjen el és támogassa az azonos neműek közötti házasságot. „A világ figyelni fog minket. Mutassunk példát!”- zárul a levél. Az előzetes felmérések szerint egyébként az írek elsöprő többsége a legalizálás mellett fog szavazni.

Forrás: tvgo.hu
SPF: szép. Remélem igazak a felmérések - a katkó Írországban.

A rákos producer mentette meg a meleg bikát

Jótékony felajánlásoknak, köztük A Simpson család című animációs sorozat producere és társalkotója, Sam Simon adományának hála megmenekült a mészárszéktől Írország meleg bikája, Benjy.
A bika „bűne”, hogy idén egyetlen tehenet sem volt képes megtermékenyíteni gazdája nyugat-írországi farmján. Az állatorvosok szerint az állat termékeny, de nem a nőstényekhez, hanem saját neméhez vonzódik, különösen az őt felváltó bika iránt érdeklődik.

Vágóhídra akarták küldeni
Miután a bika tulajdonosa bejelentette, hogy vágóhídra küldi az állatot, a meleg- és állatjogi aktivisták közös internetes pénzgyűjtő kampányba kezdtek, hogy Benjyt egy norfolki állatmenhelyre szállíttassák, ami nagyjából kétezer nemkívánatos haszonállatnak ad otthont.

A TheGayUK című brit internetes magazin kezdeményezése nyomán és Simon nagylelkű felajánlásának köszönhetően több mint kilencezer font, azaz 3,4 millió forint gyűlt össze kevesebb mint egy hét leforgása alatt.

Dupla tragédia lett volna
Sam Simon hollywoodi producer, ismert filantróp a PETA állatvédő szervezeten keresztül értesült Benjy ügyéről. A közleményében azt írta, boldogan ajánlotta fel az állat megvásárlásához és Angliába szállításához szükséges ötezer font egészét.

„Minden állatra iszonyú sors vár a húskereskedelemben, ám azért levágni ezt a bikát, mert homoszexuális, dupla tragédia lenne” - fogalmazott a vastagbélrákkal küzdő producer. Benjy a norwichi Hillside menhelyre kerül, és az összegyűlt pénz fennmaradó részét az állat élethosszig tartó jólétének biztosítására fordítják.

Forrás: Origo
SPF: na jó, ez nagyon bulvár... :)

2 megjegyzés: